Měsíční archivy: Říjen 2023

Zatmění (Eclipse) 2023

Pozdní odpoledne sychravého dne je předzvěstí neúplného zatmění měsíce a s tím spojených pokleslých úmyslů. Netradiční postavení Slunce a Luny dává vzniknout neobvyklému jevu, krvavému měsíci. Krvavý měsíc. Krev. Zatmění. Parafráze zatemněné mysli a eskalace tak banální situace, jakou dopravní nehoda může být. Je to již dlouhý měsíc, co okresem otřáslo zmizení ženy. Beze stop. Osiřelý manžel ztrácí bez své milované chuť do života, den za dnem se s alkoholem slévá v jeden. V ten samý čas jako opouští místní nálevnu a podnapilý nasedá do svého vozidla, se na druhé straně satelitního městečka Jonášov vstupuje do prázdné ulice mladík oblečen jako obyvatel vilové čtvrti, do které právě vstoupil. Blíží se ke staršímu, na ulici zaparkovanému, mercedesu, vytahuje planžetu, otevírá auto, startuje a odjíždí. Město Jonášov protíná okresní silnice, ale ani jeden z těchto dvou mužů se nehodlá pouštět do rizika jízdy v provozu. Oba míří k zapadlé asfaltové cestě, která vede skrze les mimo okres. Na této cestě, kterou ročně projede ne víc aut, než je znamení zvěrokruhu, se setkávají vozidla opilce a zloděje. Oba v závěsu nervózně projíždí silnicí, když jim průjezd zahradí z lesa vyjíždějící SUV, na což ani jedno vozidlo nedokáže reagovat. Ozve se rána. Rána. Krev. Zatmění. Trojice v sobě zaklíněných vozidel zcela zablokovala nevyužívanou komunikaci. Z aut se pomalu soukají tři muži, trochu zmatení, trochu zděšení. Ze zjevných příčin nikoho ani nenapadne k nehodě volat policii.

Snapshot of Love (A Snapshot of Forever) 2022

Záhada Vánočního diamantu (The Case of the Christmas Diamond) 2022

Andy je obviněna z krádeže poté, co se z pozůstalosti jejího bohatého přítele náhle ztratí drahokam v hodnotě několika milionů dolarů. S pomocí slavného záhadologa musí Andy v záplavě bohatých hostů najít skutečného pachatele.

Šťastně podvedená (O lado bom de ser traída) 2023

Adaptace románu od , ve které účetní využije zálety svého snoubence k tomu, aby znovu nakopla svůj sexuální život. Bude to ale mít nebezpečné důsledky.

Můžem i s mužem (We Can with a Man) 2023

Čtyři kamarádky v nejlepších letech se sejdou na oslavě Martiných narozenin v tajemném bytě, kde se setkávají s úplně cizími lidmi. Na oslavě odhalují své nejhlubší touhy: Dita si prostě přeje, aby všichni byli šťastní, Marta je na lovu za mužem, Marie se snaží získat zpět toho svého a Stella tvrdí, že je v pohodě“. S postupujícím večerem si však všechny uvědomují, že touží hlavně po lásce a porozumění. A nadešel čas s tím něco udělat!

Těhotná s.r.o. (Zwanger & Co) 2022

Merel, svobodná porodní asistentka, už s muži skončila, ale její biologické hodiny neúprosně tikají. A ano, otěhotní. Avšak celá rodina se najednou zdá být těhotná. Její více než šedesátiletý otec Piet se právě stal znovu otcem se svou mladou partnerkou a její třiadvacetiletá neteř Eva je také v očekávání. Annet, Merelina starší sestra, která trpí syndromem prázdného hnízda, má manžela Thea, který chce jen cestovat, protože si myslí, že je ještě mladý na to, aby se stal dědečkem.

Vražedná dokonalost (The Price of Perfection) 2022

Ava Jamesová je v posledním ročníku střední školy. Je bývalou skvělou plavkyní, ale nyní se věnuje atletice. Je premiantkou a ještě doučuje spolužáky, kterým škola nejde tak dobře, jako jí. Po smrti otce musí své více než hodně zaměstnané matce Leslie pomáhat s domácností a bratrem Ryanem, který trpí ADHD. Ačkoli by se mohlo zdát, že je Ava dokonalá, je toho na ni přeci jen hodně a tak si občas vypomůže lékem, který má brát její bratr. Ryana léky poněkud tlumí, ale na Avu mají přesně opačný účinek. Pomáhají jí ke zlepšení výkonnosti nejen ve škole, ale i ve sportu. To velmi těžce nese její bývalá kamarádka Madison, která v běhu, ani ve škole nepodává takové výkony. Ráda by se věnovala tanci, ale její matka s tím naprosto nesouhlasí. Madison má už v tomto věku poněkud pokřivený charakter a když vidí, že Ava něco bere, nenechá si namluvit, že se jedná o vitamíny a chce, aby jí Ava dávala prášky také a chce je i pro své kamarády jako party drogu. Jenže Ava jich tolik nemá, ale její kamarádka Casey bere stejné, nebo podobné léky také. Casey zpočátku nechce o prodeji ani slyšet, ale když zjistí, že by si vydělala více než ve fast foodu, kde brigádničí, pro jednou souhlasí. Protřelá Madison natočí na mobil Avu, jak Casey předává peníze za léky a tím pak Avu později přinutí k tomu, aby Casey přemluvila k další dodávce. Casey tedy kamarádce vyhoví a přinese nějaké léky na večírek, kde je Madison, její kamarádi Xavier a Westley a také Ava. Jenže teenageři posilnění drogami a alkoholem večírek vůbec nezvládnou. Druhého dne je na okraji silnice nalezená Casey v bezvědomí, kterou evidentně srazilo Avino auto a Ava zmizela. Její matka je zoufalá, vůbec nechápe souvislosti. Ava měla být doma, zatímco ona pracovala, ale nakonec vychází najevo, že Ava řekla Ryanovi, že se jde učit s kamarádkou a odešla večer z domu. Policie Avu podezřívá ze zranění Casey a neposkytnutí pomoci, ale je to všechno jinak…

Obchodníci s bolestí (Pain Hustlers) 2023

Nutně potřebuje práci, aby se mohla postarat o dceru. Nastoupí proto do farmaceutického start-upu, kterému se moc nedaří, a zaplete se tam do nebezpečného spiknutí.

Sestra Smrt (Hermana muerte) 2023

Narcisa, která v mládí zažila skutečný zázrak, začne jako novicka v řádu učit na dívčí škole v bývalém klášteře, kde straší.

Legendy staré Prahy (Old Prague Legends) 2013

Animovaný seriál o působivých pražských legendách. Všechna starobylá místa mají svá tajemství. Ani Praha není výjimkou. Magické město v srdci Evropy zažilo nejen chvíle slávy, ale také období temnot. O jeho uličkách, palácích i zastrčených zákoutích se navzdory plynoucí historii dochovaly pověsti, z nichž dodnes běhá mráz po zádech. Nechte se fascinovat světem dávných tajemných příběhů, které se možná skutečně staly…