Měsíční archivy: Prosinec 2015

Suburra (Suburra) 2015

Dej filmu je zasadený do roku 2011, kedy sa behom jednoho týždňa udeje obrovský sled udalostí. Rešpektovaný gangster rímskeho podsvetia a Ostie prezývaný Samurai bol poverený významnými mafiánskymi rodinami z juhu, aby ako ručiteľ vybudoval na tomto území druhé Las Vegas. Do projektu sú zainteresovaní vplyvní politici, obrovské financie , ba dokonca i Vatikán, takže si nemôže dovoliť, aby prebehla nejaká náhodná vojna gangov. Ale i napriek tomu, že vládne celému Rímu a má pod kontrolou takmer všetky dôležité osoby, zdá sa, že ďalšia gangsterská apokalypsa sa blíži…

Husí kůže (Goosebumps) 2015

Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky – setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeva Rush), která žije v sousedním domě. Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine (Jack Black), autor série bestsellerů s názvem Goosebumps. Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín… Je totiž vězněm své vlastní představivosti. Příšery, kterými se jeho knihy proslavily, jsou skutečné, a Stine své čtenáře chrání tím, že tato monstra drží uvězněná ve svých knihách. Když Zach neúmyslně příšery z rukopisů vypustí a ty začnou terorizovat celé městečko, je na Stineovi, Zachovi a Hannah, aby je znovu vrátili do knih, kam patří.

Itsi Bitsi (Steppeulven) 2014

Píše se rok 1962. Mladá generace se bouří proti systému. Mírový aktivista Eik Skaløe potkává Iben, do níž se bezhlavě zamiluje. Jenže Iben odmítá zasvětit svůj život pouze jedinému muži. Zoufalý Eik se snaží získat její srdce tím, že se promění z básníka ve spisovatele, nomáda, narkomana a nakonec i zakladatele kultovní rockové skupiny Steppeulvene.

99 Homes (99 Homes) 2014

Každý na svete vie, že čestná práca človeka nikam nedostane.Dej filmu sa odohráva v slnečnom Orlande na Floride. Mladý, tvrdo pracujúci stavebný robotník Dennis Nash je charizmatickým realitným maklérom Mikeom Carverom  donútený vysťahovať sa zo svojho domu a spolu s jeho matkou a malým synom si musia hľadať prístrešie v starom moteli. V zúfalej snahe získať späť svoj dom začne Nash pracovať práve pre Carvera. Ten ho privádza do riskantného sveta okrádania bánk a štátu, v ktorom Nash prichádza k veľkým peniazom. Má to však svoju cenu: na rozkaz Carvera musí vysťahovať poctivé rodiny z ich domovov, rovnako ako sa to stalo jemu. Mladý muž bojuje so svojím svedomím a bude si musieť vybrať: buď zničí čestného človeka a získa lukratívny zárobok, alebo sa obráti proti Carverovi a nájde vykúpenie.

Hledači ohně (Digging for Fire) 2015

Ked Lee dostane od svojho zámožného klienta jogy jeho luxusný dom na voľné použitie počas niekoľkých víkendov, spolu so svojím manželom Timom a trojročným synom Judom sa rozhodnú, že si nakrátko výrazne spríjemnia život. Vidinu príjemnej a pokojnej dovolenky však naštrbí Timov nečakaný nález…

Villmark 2 (Dark Woods 2) 2015

Pätica spolupracovníkov z deratizérskej spoločnosti prichádza do opusteného sanatória, aby pred plánovanou demoláciou vyčistila tamojšie priestory od škodlivín. Keď už sa zdá, že sú v budove s viac ako 300 miestnosťami úplne sami, narazia na podivného správcu, ktorý nepôsobí zrovna priateľským dojmom. Aby toho nebolo málo, po pár hodinách práce nájdu pri jednom zo schodíšť ťažko zraneného muža, ktorý následne umiera. Na jeho tele jeden z pracovníkov nachádza zvláštne jazvy, ktoré nedávajú žiadny zmysel. Kto bol tento neznámy muž? Šlo snáď o miestneho bezdomovca? Alebo je pravda omnoho komplikovanejšia? Už čoskoro sa všetci presvedčia, že dané priestory už zďaleka nie sú nemocnicou, v ktorej sa v minulosti pomáhalo…

REVENANT Zmrtvýchvstání (The Revenant) 2015

Americký západ, Jižní Dakota, 1823. Místo a čas s hodně relativní hodnotou lidského života. Zkušený lovec a trapper Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) je se svým synem na výpravě s lovci kožešin. Uprostřed hlubokých lesů vzdorují nečekaným útokům indiánů a musí na své pouti překonávat nemilosrdnou, zatím nezmapovanou krajinu plnou nástrah. Glassovi se stává osudným střet s rozzuřenou samicí medvěda grizzlyho. Medvědí útok sice přežije, ale je těžce zraněný a lovecká výprava se musí rozdělit. Zatímco většina lovců pokračuje v cestě, s Glassem a jeho synem zůstanou jen dva muži, John Fitzgerald (Tom Hardy) a Jim Bridger (Will Poulter). Ti více méně jen čekají, až zemře, aby jej pak pohřbili a mohli pokračovat v cestě. Ale zraněný lovec stále neumírá, a tak se Fitzgerald rozhodne čekání na nevyhnutelné zkrátit. Při pokusu o nedobrovolnou eutanázii ho však přistihne Glassův syn, kterého Fitzgerald zabije. Ještě živého Glasse pak zahrabe v hrobě a spolu s Bridgerem zmizí. Jenže Hugh má hodně tuhý kořínek. V naprosto zuboženém stavu vyleze z vlastního hrobu, zoufale se potácí čarokrásnou, ale zcela lhostejnou krajinou. Při životě jej drží především nenávist a touha po odplatě. Musí překonat brutální zimu a hlad, divoké řeky, bojovné indiánské kmeny a dokonat svou pomstu.

Osm hrozných (The Hateful Eight) 2015

Několik let po občanské válce se zasněženými kopci Wyomingu řítí dostavník. Veze se v něm John Ruth (Kurt Russell), lovec lidí, známý také jako „Kat, a Daisy Domergueová (Jennifer Jason Leigh). Jeho čeká odměna, vypsaná na její hlavu, ji soud a oprátka. Po cestě potkají dva muže – majora Marquise Warrena (Samuel L. Jackson), bývalého vojáka, ze kterého se také stal obávaný lovec lidí a Chrise Mannixe (Walton Goggins), jižanského odpadlíka, který o sobě tvrdí, že je novým šerifem ve městě, kam mají všichni namířeno. Když jim silná vichřice zabrání pokračovat v cestě, rozhodnou se hledat útočiště v dřevěnici u Minnie, která je oblíbenou zastávkou dostavníků. Ve dveřích je však nevítá majitelka, ale několik cizinců, kteří se rozhodně netváří přívětivě. Nad horským průsmykem zuří sněhová bouře a osm pocestných začíná tušit, že se do města asi nedostanou…

Hodný dinosaurus (The Good Dinosaur) 2015

Animovaný film „Hodný dinosaurus si pohrává s otázkou: Co kdyby asteroid, který jednou provždy změnil život na Zemi, naši planetu minul a obří dinosauři nikdy nevyhynuli? Pixar Animation Studios vás zvou na dobrodružnou výpravu do světa dinosaurů, kde se Apatosaurus jménem Arlo spřátelí s člověkem. Na cestách drsnou, ale překrásnou divočinou se Arlo naučí čelit svému strachu a zjistí, že je schopen velkých činů.

Svatojánský věneček (Svatojánský venecek) 2015

Sňatek princezny Verunky má zachránit království zchudlé kvůli bláznivým nápadům svého panovníka . A nápadníků má hned několik! Básník Alexandr Alexandrovič , ze kterého by i Puškin bledl závistí, dvouhlavý baron, vojevůdce a hudební skladatel v jednom Wajsman , tajemný Markýz , vládnoucí kouzlem své matky, panovnice smrti Morany a podivínský vynálezce sir Klevr . Může být Ondra , kluk toužící po tom stát se plavcem na divoké vodě, jejich důstojným soupeřem?