Měsíční archivy: Prosinec 2018

Čas sluhů (Čas sluhů) 1989

Její vášní se stala manipulace s lidmi.Studentka medicíny Dana (Ivana Chýlková) je navzdory svém hezkému zevnějšku zakomplexovanou staropanenskou stydlivkou. Když ji zavrhne zbožňovaný student ekonomie Marek (Miroslav Etzler), rozhodne se Dana dokázat mu, že o ni někdo stojí. Uprosí jeho spolužáka Milana (Karel Roden), aby si ji vzal za ženu. Tím muže přebere své nejlepší kamarádce Lence (Jitka Asterová). Po čase najde Dana v intrikách, pomluvách a manipulaci s lidmi zalíbení. Dokáže zneužít každou slabost a zbabělost, ale i obyčejnou lidskou slušnost. Stane se z ní noblesní domácí panička, která si zakládá na svém postavení a na manželově kariéře v podniku zahraničního obchodu. Neváhá kvůli tomu přemluvit Milana, aby v práci podrazil kolegu a nastoupil na jeho místo…Snímek Čas sluhů byl režijním debutem tehdy osmadvacetileté scenáristky a režisérky Ireny Pavláskové.

Příběh koček (Cats and Peachtopia) 2018

Kocour Marvin se svým synem Samem to vyhráli. Žijí si na vysoké noze pohodlného domova, na svět koukají z výšky mrakodrapu a vůbec nic jim nechybí. Říká se, že kočky mají devět životů, a tihle kocouři využívají jenom ten první, spokojený a bez problémů. Znáte ale děti, chtějí poznat svět, něco zažít a malý kocourek by se navíc strašně rád podíval do pověstného ráje koček. Sestaví si vlastní létací stroj a vyráží na dobrodružství, o kterém se bude jednou vyprávět a točit filmy. Nasadí si brýle a je pryč! Kocouří táta Marvin musí překonat sám sebe, všechen svůj strach i nepříjemné vzpomínky z minulosti, a vydat se na záchrannou misi. Nejen do džungle velkoměsta, stopy totiž vedou do skutečné divočiny plné nástrah a divokých zvířat. Má sice pomocníka, barevnou papoušici Ara, i tak ho čeká cesta, kde se devět kočičích životů bude hodit. Všechny čeká hromada zážitků, zábavy a nečekaných setkání, o nichž by se jim bez odvahy malého kocoura ani nesnilo.

Jeden den ve Velké Británii (Un jour au Royaume Uni) 2017

Procestujeme křížem krážem Spojené království. Navštívíme kosmopolitní Londýn, skotská vřesoviště, nepokojný Belfast, a budeme sledovat nové cesty, na které vykročila země proslulá lpěním na svých tradicích… Zveme vás na bleskovou návštěvu země, která je hrdá na své tradice a současně žije rušnou současností. Londýňané milují svou královnu i multikulturní festivaly. Projedeme se po Temži a navštívíme rušnou finanční čtvrť plnou hypermoderních mrakodrapů. Daleko odtud se na melancholických vřesovištích Skotska dál prohánějí stáda ovcí. V sousedství pastvin vzniká nové odvětví rybářství zaměřené na chov lososů. Britové dnes také těží ropu v Severním moři a využívají pohybu moře během přílivu a odlivu k výrobě energie. V Belfastu, městě rozděleném na katolickou a protestantskou část, k sobě pomalu hledají cestu k usmíření jeho obyvatelé mezi zdmi pokrytými proslulými grafitti.

Prázdniny: Vánoční dobrodružství (Prázdniny: Vianočné dobrodružstvo) 2018

Naši prázdninoví hrdinové se tentokrát vydají společně na lyže do hor. Vše mají naplánované a už se nemohou dočkat, kdy si chlapi s dětmi zalyžují a ženy si odpočinou v hotelovém wellness. To by však nebyly prázdniny, kdyby šlo všechno jako po másle. Zejména, když se má o ubytování a program postarat Jano Jančich. A tak naše rodiny namísto pohodové dovolené v tatranském hotelu zažijí nečekaná dobrodružství na chatě a na samotě. Ještě předtím však uvidíme, jak prožívají Štědrý den. Ani ten se neobejde bez překvapení …

Dark Sister (Dark Sister) 2018

Bird Box (Bird Box) 2018

Když tajemná síla zničí světovou populaci, je jen jediná věc jistá: Když ji uvidíte, vezmete si život. Tváří v tvář neznámému, Malorie nalézá lásku, naději a nový začátek. O tohle všechno ale během lusknutí prstu přijde. Musí se svými dvěma dětmi utéct a plout po zrádné řece, aby našla možná poslední místo na zemi, které jim může nabídnout úkryt. Ale aby přežili, musí tuto riskantní dvoudenní cestu podstoupit se zavázanýma očima.

Kryštůfek Robin (Christopher Robin) 2018

Dospělý Kryštůfek Robin dře v zaměstnání, kde je přepracovaný, mizerně zaplacený a kde nemá jistou budoucnost. Má sice rodinu, ale práce ho vytěžuje natolik, že mu na ženu a dcerku zbývá jen málo času. Kryštůfek docela zapomněl na své idylické dětství strávené s prostomyslným a mlsným plyšovým medvídkem a jeho kamarády. Když se však s nyní potrhaným a ošuntělým Medvídkem Púem opět setká, jejich přátelství opět vzplane a připomene Kryštůfkovi nekonečné dny dětských radovánek a hrátek, které jako malý chlapec zažíval. Po nešťastné příhodě s Kryštůfkovým kufříkem se Pú se zbytkem party včetně Prasátka, Ijáčka a Tygra vydají ze Stokorcového lesa do Londýna, aby pomohli Kryštůfkovi jeho věci najít… protože nejlepší přátelé si vždycky pomáhají.

Útok z hlubin (Hunter Killer) 2018

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s  v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence.

Husí kůže 2: Ukradený Halloween (Goosebumps 2) 2018

V pokračování úspěšné strašidelné komedie , oživí parta teenagerů příšery uvězněné v knihách. Strašidelná monstra, v čele s loutkou Slappym, jsou rozhodnuté ovládnout svět. Tuto pohromu mohou odvrátit jen Sam, Sonny a jeho sestra Sarah. Čas však hraje proti nim…

Fractured (Fractured) 2018

Zamilovaný pár ( a ) si chce užít romantickou dovolenou v domu uprostřed opuštěné krajiny. Již před svým příjezdem ale nabydou pocitu, že je někdo sleduje. Brzy se oprávněně začnou bát, že v domě nejsou sami.