Měsíční archivy: Březen 2015

Děsivá předpověď (MegaFault) 2009

Lidstvo je na pokraji vyhynutí. Cestu napříč Amerikou si totiž začne razit ohromné zemětřesení, jehož globální důsledky mohou být vskutku ničivé. Zastavit jej nejspíš může pouze mladá seismoložka Amy (Brittany Murphy) a černoch Boomer (Eriq La Salle), který celý život pracuje v lomech.

Babe (The Babe) 1992

Film vypráví příběh jednoho z nejlepších hráčů baseballu všech dob. George Herman Ruth, později přezdívaný též Babe, byl rodiči pro svou nezvladatelnou povahu odložen do sirotčince. Zde se projevuje jeho nadání pro baseball, a tak není divu, že o něj projeví zájem manažer týmu z Baltimoru z nižší baseballové soutěže. Po jeho přesvědčivých výsledcích odchází „Babe“ do nejvyšší americké baseballové soutěže MLB, kde se uplatňuje v týmu Boston Red Sox. Zažívá zde úspěchy a slávu, získává si přízeň fanoušků a nachází lásku. Po pěti letech odchází z Bostonu do týmu New York Yankees a vše se zdá být idylické Jenže je tu stále jeho problematická povaha, pro kterou nemají všichni pochopení…

Ztracená budoucnost (The Lost Future) 2010

Píše sa rok 2510, svet zničila apokalypsa. Pre skupinu ľudí, ktorá prežila, sa začína boj o prežitie. Obnovené praveké džungle, lesy, mokrade a púšte zničili všetky stopy po bývalej ľudskej civilizácii. Snaha obnoviť ľudskú rasu, ktorá by opäť dominovala na Zemi, nebude jednoduché. Zabraňujú im v tom geneticky zmutované zvieratá aj tajomné choroby.

Stalag 17 (Stalag 17) 1953

Dva vážení nositelé oscarových nominací za Sunset Boulevard (1950) – herec William Holden a režisér Billy Wilder – se o tři roky později znovu sešli ve strhujícím dramatu z 2. světové války Stalag 17. Výsledkem byla další nominace za nejlepší režii pro Wildera (jeho čtvrtá) a Oscar za nejlepší herecký výkon pro Holdena. Holden vytvořil postavu cynického, protřelého seržanta J. J. Seftona,vězně v nechvalně známém německém zajateckém táboře, který tráví své dny vymýšlením všelijakých kšeftíků a obchodováním s Němci výměnou za zvláštní výsady. Když jsou ale dva vězni zabiti při pokusu o útěk, ukazuje se, že mezi vězni je zrádce. Je to Sefton? Role velitele tábora je výjimečně ujal slavný producent a režisér Otto Preminger, herec Robert Strauss získal oscarovou nominaci za postavu „Zvířete“.

Divoká banda (The Wild Bunch) 1969

Píše sa rok 1913. O pár mesiacov má vypuknúť doposiaľ najväčší vojnový konflikt v dejinách ľudstva, ktorý navždy zmení celý svet. Aj Divoký západ sa v ére pary začal neodvratne meniť. Dostavníky postupne vystriedala železnica a po pustatine začínajú jazdiť prvé autá. Pánmi Západu už nemajú byť banditi, ale šerifovia, starostovia a generáli. Drsná lojalita starých pištoľníkov má padnúť za obeť mužom, ktorí ešte len včera boli vyvrheľmi, ale dnes už vraždia v mene zákona. Pike Bishop sa so svojou divokou bandou chystá na posledný záťah, ktorý by mal všetkým zabezpečiť dosť peňazí na pokojný dôchodok. Uprostred nehostinnej krajiny americko-mexických hraníc sú im v pätách lovci ľudí na čele s bývalým Pikeovým parťákom Dekeom Thortonom, ktorý si tak má od mužov zákona vykúpiť vlastnú slobodu. Keď sa divoká banda chytí do pasce a namiesto peňazí nájde vo vreciach len bezcenné železo, musí utekať do Mexika. Tu sa Pikeovi muži dajú do služieb samozvaného generála a miestneho tyrana Mapacheho. Majú pre neho ukradnúť špeciálnu zásielku zbraní americkej armády. V tejto brutálnej partii o život nie je nikto nevinný a každý bojuje len sám za seba. Kultový Western kontroverzného amerického režiséra Sama Peckinpaha je prelomovým dielom svojho žánru. Preslávil sa najmä drsným režijným štýlom a realistickými scénami násilia. Zásadnú inováciu však priniesol v koncepcii zápletky, ktorá nie je postavená na boji dobra so zlom, ale na boji cynických pištoľníkov so zvláštnym zmyslom pre česť proti bezcitným zloduchom bez akýchkoľvek zábran.

Návrat sedmi statečných (Return of the Seven) 1966

Muži tří mexických vesnic jsou odvlečeni ozbrojenými pistolníky mocného Franka Lorca. Mezi rukojmími je i Chico, někdejší spolubojovník obávaného pistolnického hrdiny Chrise. Ten kolem sebe shromáždí muže, s nimiž hodlá Chica a jeho spolutrpitele z rukou brutálního tyrana Lorcase osvobodit. Chris a jeho muži, „slavné sedmy“, na pistolníky narazí v jednom zničeném hnízdě na hranicích s Mexikem.

Pistole sedmi statečných (Guns of the Magnificent Seven) 1969

V pořadí třetí dobrodružný příběh o hrstce mužů, kteří měli odvahu postavit se několikanásobné přesile a v nerovném boji nasazovat vlastní životy výměnou za spravedlnost pro druhé.
Mexické kontrarevoluci vedené nelítostným plukovníkem Diegem se podařilo zajmout vůdce rebelů Quintera, který je poté dopraven do dobře střežené vězeňské pevnosti. Mexičané mají šest set dolarů na jeho vysvobození, chybí jím ale zbraně a především odvaha, se kterou by mohli na pevnost plnou ozbrojených vojáků zaútočit. Přichází řada na Chrise a jeho statečné.

Zločiny mužů (The Evil That Men Do) 1984

Nájemný zabiják Holland žije ve výslužbě. Musí však splnit poslední životní úkol. Má pomstít ty, které brutálně týral jihoamerický diktátor Moloch.

Norco: Pod palbou (Rapid Fire) 2006

V malém kalifornském městečku Norco přepadnou ozbrojení lupiči místní banku, jenže loupež neprobíhá podle očekávání. Jednomu zaměstnanci se podaří spustit tichý alarm, na který zareagují policisté z místního úřadu šerifa. Rozběhne se zběsilá honička s přestřelkou, která má nedozírné následky…

Winx club – V tajemných hlubinách (Winx Club: Il mistero degli abissi) 2014

Winx jsou zpět! Tentokrát se chtějí chopit císařského trůnu a aktivovat ohromnou sílu, omylem však probudí krutou vílu Politeyu, která byla zakletá třemi čarodějkami. Ona je však připravená uzavřít s Winx dohodu. Víla Politeya jim řekne, že proto aby aktivovali trůn je potřeba osvobodit Tritanuse z Oblivionu, ale předtím musí získat životní sílu krále. Winx si okamžitě vzpomněly na Skaje, který je králem Eraklionu a manželem Bloom. Čarodějnice vyráží do Gardenije, kde Bloom a Skáj tráví společné chvíle..