Měsíční archivy: Červen 2020

Příběh plastu (The Story of Plastic) 2019

Podrobný pohled na škody na životním prostředí a porušování lidských práv, k nimž dochází během životního cyklu plastu. Co mohou firmy, země a lidé udělat pro vyřešení problémů?

Tom a Jerry (Tom and Jerry: The Movie) 1992

TOM a JERRY, slavný kočko-myší tým ztratil díky neustálým honičkám svůj domov a oba naši hrdinové se ocitli na ulici. Tam potkali nové přátele a také ROBYN, malou ztracenou holčičku, která hledá svého tatínka. Tom s Jerrym jí přeochotně nabídnou pomoc a hrdinsky se pouštějí do pátrání až jsou polapeni strašnou Robyninou tetou pí. FÍKOVOU a jejím úlisným právníkem. Ocitají se ve zvířecím vězení, kde vládne potrhlý doktor JABLÍČKO. Samozřejmě že Tom s Jerrym naplánují grandiózní útěk, při kterém osvobodí své nové zvířecí přátele – psa BROKA a blechu FRANKIEHO. Společně s Robynou se potom vydávají na divokou cestu plnou napětí a dobrodružství, jaké jste nikdy neviděli.

Feel the Beat (Feel the Beat) 2020

Sebestředná tanečnice, která v konkurzu na Broadway pokazila, co se dalo, se neochotně vrací domů a souhlasí, že připraví skupinku mladých outsiderek na velkou soutěž.

Les trois morts de Mussolini (Les trois morts de Mussolini) 2017

Tvorcovia tohto dokumentu sa snažia odhaliť dlhoročnú záhadu okolo smrti bývalého talianskeho fašistického vodcu : Kto ho zabil? A prečo? A za akých okolností? Mussolini zomrel trikrát: politicky – po vylodení sa Spojencov na brehoch Talianska v lete 1943, symbolicky – keď jeho telo verejne lynčoval dav  na námestí Loreto v Miláne 29.apríla 1945 a fyzicky: keď ho za dodnes nejasných okolností zavraždili po tom, čo ho partizáni chytili pri jazere Cuomo. Vydajte sa na investigatívnu cestu do histórie Druhej svetovej vojny….

Zlatí chlapci: Príbehy slovenského hokeja (Zlatí chlapci: Príbehy slovenského hokeja) 2020

Príbeh slovenského hokeja v ére Československa. Dokument o hľadaní  tajomstiev nielen športového  úspechu.

22nd Annual Mark Twain Prize for American Humor celebrating: Dave Chappelle (22nd Annual Mark Twain Prize for American Humor celebrating: Dave Chappelle) 2020

přebírá prestižní cenu Marka Twaina za americký humor. Ceremoniál plný hvězd z Kennedyho centra ve Washingtonu.

Biz Böyleyiz (Biz Böyleyiz) 2020

Ztracená kulka (Balle perdue) 2020

Geniálního mechanika s kriminální minulostí obviní z vraždy. Aby dokázal svoji nevinu, musí vystopovat zmizelé auto a získat důkaz: jednu jedinou kulku.

Artemis Fowl (Artemis Fowl) 2020

Snímek Artemis Fowl studia Disney natočený podle oblíbené stejnojmenné knihy sleduje dobrodružný příběh dvanáctiletého génia Artemise Fowla pocházejícího z kdysi zámožné zločinecké rodiny. Avšak Artemisův otec byl unesen a Artemisova matka Angelina kvůli tomu chřadne. A tak Artemis Fowl spojí síly s rodinným bodyguardem Butlerem a vydá se do podzemní říše mocného národa skřítků, kteří dost možná za zmizením jeho otce stojí a jejichž nezměrné bohatství by mohlo obnovit zašlou slávu Fowlů. Artemis ukuje geniální plán, unese bojovnou kapitánku skřítkovské stráže Myrtu Krátkou a požaduje výkupné ve skřítčím zlatě. V cestě mu však stojí velitelka rozvědky a náčelnice skřítčí policie Břízná a kleptomanský trpaslík Hraboš Sláma, který se snaží Myrtu Krátkou zachránit.

Force of Nature (Force of Nature) 2020