Měsíční archivy: Únor 2018

Prapor sv. Patrika (One Man’s Hero) 1999

Ve válce Spojených států proti Mexiku bojovali i irští přistěhovalci. Hrdinství jejich Praporu svatého Patrika se stalo legendou. Ve 40. letech 19. století se schylovalo k válce Mexika, rozvráceného vnitřními sváry, se Spojenými státy. Po krutém hladomoru emigrovalo tehdy do Států mnoho Irů, kteří za příslib občanství vstupovali hojně do armády. Jedním z nich byl i seržant John Railey (TOM BERENGER). Když byli jeho podřízení bičováni, zastal se jich a pak se mu podařilo společně s nimi dezertovat k Mexičanům. Jejich Prapor sv. Patrika podstoupil nespočet bitev, ve kterých střídaly hrdinská vítězství osudové ztráty.

Tátou krok za krokem (Tout pour être heureux) 2015

Antoine, který je posedlý nahráváním úspěšné desky mladé popové zpěvačky, považuje své desetileté manželství s Alicí – krásnou, skvělou soudkyní a milující matkou jejich dvou dcer – za samozřejmost. Dokud ho Alice jednoho dne nevyhodí, nepožádá o rozvod a nenechá mu dcerky dva týdny na krku! Antoineovi, který je vyčerpaný z práce a zaskočený běžnými rodičovskými povinnostmi, které dosud nepoznal, dává toto nucené opatrovnictví pěkně zabrat. Krůček po krůčku však začne své dcery poznávat a zjistí, co vlastně znamená být otcem – a náhle pocítí obrovskou radost ze sdílení nenahraditelných okamžiků, zatímco se učí žít – a milovat.

Mystická síla (The Power) 1984

Jeho meno je Destacyl. Diabol prebývajúci v malej kamennej soške aztéckeho pôvodu, starej tisíce rokov. Teraz si našiel cestu k mnohým ľuďom v Los Angeles, vrátane bulvárnej reportérky Sandy a mladej kvázi-spiritualistky Julie.Soška obsahuje veľkú moc a ten, kto ju vlastní, ju môže ovládať. Nemôže ju však kontrolovať bez toho, aby sám nepodľahol zlu.

Lásce v patách (Rescue Me) 2016

Když se Kelly stane trapná autonehoda, zazvoní ji ve vozu automatická pohotovostní služba. Na lince je Jeff vdovec, který teprve začal pracovat pro operátora telefonní linky a promlouvá s ní do té doby, než se vysvobodí. Během těch několika minut se mezi nimi vytvoří pouto. Později se Kelly rozhodne volat pohotovostní službu, aby se znovu spojila po telefonu s Jeffem, nebo na něj získala konakt. I Jeff se pokouší o spojení. Není to však tak jednoduché. Otázkou je, jestli je osud nakonec svede dohromady, nebo jim bude škodolibě klást další a další překážky, aby se nesetkali.

Ocelový meč (Steel Dawn) 1987

Nacházíme se kdesi v budoucnosti, kdy se ze světa stala pouze suchá pláň. Oceány již neexistují a jezera jsou vyschlá na prach. K posledním existujícím pramenům pitné vody se stahují přeživší lidé a budují kolem nich města. Jednu takovou osadu však vykořisťuje proradný Damnil a jeho skupina banditů a zabijáků. Jejich studny totiž rychle schnou a potřebují vodu správců osady za každou cenu. Ale do města v ten čas přichází osamělý válečník s dlouhým mečem na zádech, který se před bandity odmítá sklánět. Damnilově skupině začíná být jedinou překážkou v cestě a nekompromisní výzvou k boji.

Něžný hák (The Tender Hook) 2008

Děj filmu se odehrává ve stylizované verzi Sydney roku 1920 a zachycuje mladou ženu na vrcholu lásky a síly. Femme fatal Iris , postava z podsvětí McHeath a nadějný boxer Art (Matt le Nevez) o ni bojují v nočních klubech, docích a boxerských rinzích Sydney v divokém věku džezu.

Eliášův oheň (St. Elmo’s Fire) 1985

Když v roce 1985 režisér Joel Schumacher natočil tento film, dal v něm příležitost mladým nadějným hercům, mezi nimiž byli Emilio Estevez, Rob Lowe, Demi Moore, Ally Sheedy a další. Příběh sedmi spolužáků, kteří spolu chodili na univerzitu v Georgetownu, vypráví o jejich hledání místa ve skutečném světě. Leslie a Alex se snaží zachránit svůj milostný vztah. Wendy čeká na lásku Billyho, který je ženatý a má dítě. Kevin je cynický spisovatel, který tak dlouho opovrhuje city, až zjistí, že se zamiloval do dívky svého nejlepšího přítele. Kirbo má slabost pro starší ženy a neurotička Jules žije jako by měla zítra zemřít. Přesto navzdory všem problémům zůstávají blízkými přáteli.

Černé Vánoce (Black Christmas) 1974

Mrtvý teenager na půdě, nevyzpytatelný přítel nebezpečně blízko, nevyhnutelný potrat a vraždící maniak na telefonu – tohle rozhodně nebudou veselé Vánoce. Přinejmenším pro skupinku dívek, které se rozhodly strávit svátky na koleji v zapomenutém skvostu kanadské kinematografie Černé Vánoce (1974). Dávno před Halloweenem (1978) tu byl režisér Bob Clark a jeho průkopnický teen slasher thriller – výjimečně zručné propojení prvotřídního hororu, napětí a společenské kritiky. Černé Vánoce měly vzkřísit stagnující kanadskou produkci i se stát kultovním filmem pro mladou generaci ala Bezstarostná jízda (1969). V obojím jim zabránily špatné načasování a mizerný marketing. Snímek v době své premiéry komerčně pohořel a postupně se stal jedním z nejlépe střežených tajemství zlatého věku amerického hororu. Nicméně dnes se mu pomalu dostává pozornosti, kterou si jako vůbec první a pravděpodobně i nejinteligentnější teen shasher po právu zaslouží

Looking Glass (Looking Glass) 2018

Insidious: Poslední klíč (Insidious: The Last Key) 2018

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí.