Měsíční archivy: Červen 2019

Duchové z Nantucketu (Annabelle Hooper and the Ghosts of Nantucket) 2016

Teenagerská spisovatelka, která píše mysteriózní příběhy a její přátelé tráví prázdniny na ostrově Nantucket v Massachusetts, kde se dostanou na historická místa a také se zapojí do snahy vyřešit velmi starý duchařský příběh, legendu mezi obyvateli oblasti… Annabelle Hooper je mladá spisovatelka mysteriózních příběhů  a hledá  inspiraci pro její budoucí román. Na rodinné dovolené v Nantucketu odhalí 200 let staré tajemství, a to ji poskytne, co hledá. Spolu s místním sourozeneckým duem Jake a Maddi se Annabelle ponoří do světa výstředních zlodějů, okultismu, mlhavé postavy v bílém a tajemného chlapce jménem Billy. Se starým deníkem, který je jejich průvodcem, sledují přátelé stopy k dobrodružství.

Vteřiny před koncem světa (The Day the Earth Stopped) 2008

Stovky obřích mimozemských robotů napadnou Zemi a obsadí všechna velká města. Pokud lidstvo nepřestane ničit vlastní planetu, bude kompletně vyhlazeno. Jedinou naději představuje voják Josh Myron, který se pokusí přesvědčit mimozemskou vyslankyni Sky o druhé šanci.

Florenc 13,30 (Florenc 13,30) 1957

Na autobusovém nádraží čekají cestující na autobus do Karlových Varů a vzájemně se seznamují. Paní Hořejší přišla pozdě, ale dere se dopředu, přičemž narazí na odpor paní Veselé. Herzán s Vališem se dvoří Barborce, protože jim ušlo, že jde o dívku řidiče Chalupy. Pan Tachecí vše sleduje a do ničeho se neplete. Když všichni nastoupili, autobus odjíždí. Seznamování v autobusu pokračuje, jen řidič Chalupa je rozladěn chováním mužů, kteří se dvoří Barborce. Nakonec sám zavdá příčinu k roztržce, když zastaví hezké Miriam. Na její přání pak dokonce s autobusem létá, ale cestujícím se to nelíbí. Uražená Barborka pokračuje v cestě jiným autobusem. Nakonec si to rozmyslí, ale Chalupa jí nezastaví a nechá ji stát na silnici. Pan Tachecí pobaveně pozoruje, jak Vališ okrádá jednoho z cestujících a nakonec zjistí, že byl sám okraden. Obviní Vališe, ale mezi cestujícími je i kouzelník, který vše uvede na pravou míru a navíc předvede pár kouzel. Rozruch vrcholí ve chvíli, kdy autobus zastaví a hlas motoru všechny vyzve, aby svorně tlačili. Po příjezdu do Karlových Varů se Chalupa usmíří s Barborkou a cestující se rozcházejí.

Knock Down the House (Knock Down the House) 2019

Life in the Doghouse (Life in the Doghouse) 2018

Kdyby ulice Beale mohla mluvit (If Beale Street Could Talk) 2018

Intenzivní milostný příběh o nerozbitném poutu zamilovaného páru, který musí za své štěstí tvrdě bojovat, se odehrává na počátku sedmdesátých let v černošském Harlemu. Intimní a poetické výtvarné záběry překračují dobový rámec světa, který je ovlivněn rasismem, a ukazují nepotlačitelnou sílu lásky, přátelství a rodinných svazků.

Alex a já (Alex & Me) 2018

Dospívající dívka Reagan Willisová sní o tom, že bude jednou hrát fotbal jako její hrdinka . Její pokoj ve skutečnosti vypadá jako svatyně plná nejrůznějších věcí s Alex, včetně plakátu této zlaté olympijské medailistky v životní velikosti. V domě Willisových však Reagan žije ve stínu svého velice úspěšného bratra Logana, nejužitečnějšího hráče středoškolského fotbalového týmu. Když se Reagan na druhém stupni nedostane do školního fotbalového klubu a je ponížena svou rivalkou Claire, je si jistá, že její loď už odplula. Když pak ale utrží ránu do hlavy, její plakát s Alex Morganovou náhle ožije a všechno se změní! Komedie Alex & Me vypráví povznášející příběh o vášni a úsilí vedoucím k úspěchu a síle rodiny, s jejíž pomocí můžete uskutečnit své sny.

Stillwater (Stillwater) 2018

Záhadné černé díry (Neutrinos – Boten vom Rand des Universums) 2016

Objev neutrin, elementárních částic prolétávajících vesmírem, otevřel novou kapitolu na poli astrofyziky. Jejich detekování se věnují odborníci v nově vybavených laboratořích na jižním pólu a na pobřeží Středozemního moře… Astronomům se vůbec poprvé podařilo zachytit mimozemské částice v ledové pokrývce severního pólu. Nazývají se neutrina a jsou to nejběžnější, ale zároveň nejtajuplnější elementární částice. Protože jsou neviditelné, jejich množství zůstává neznámé. Navíc nemají elektrický náboj, takže málokdy reagují s jinými částicemi. Ale každé takové neutrino je potenciální posel zpráv o svém vlastním původu. Přestože mnohé astrofyzické objevy významně rozšířily naše představy o vesmíru, klíčové otázky vědy zůstávají nezodpovězené: jak vznikl vesmír? Co drží náš svět pohromadě v jednom kuse? Extragalaktická neutrina jsou klíčem k hledání odpovědí.

Where Hands Touch (Where Hands Touch) 2018

V Porýní sa nemeckej žene a francúzskemu legionárovi narodí v roku 1928 dcérka Leyna . Aj keď mala farebnú tvár, srdcom bola Nemkou, ale osud v nacistickom Nemecku jej vôbec neprial. Keď začala vojna a gestapo chytalo Židov, prišli na rad aj mulati. Leyna sa však zamilovala do člena Hitlerjugend, syna vysoko postaveného príslušníka SS. Nasledovalo tehotenstvo, ale aj koncentračný tábor a láska, ktorá od začiatku bola odsúdená na kolaps, no vydržala.