Měsíční archivy: Červenec 2018

Lego Friends: Kámošky napořád (LEGO Friends: Girlz 4 Life) 2016

Do Heartlake City zavítá popová hvězda Livi a přátelství dívek čeká zkouška. Když Livin manažer ukradne pětici našich kamarádek jejich hit Girlz, je čas na rafinovaný plán. Dívky se snaží povědět Livi pravdu o jejím nejnovějším singlu. Přitom zjistí, že sláva není všechno a že nejvzácnější věc na světě je přátelství.

Občan Kane (Citizen Kane) 1941

Neposlušné dítě Hollywoodu Orson Welles natáčel toto legendární drama, které se stalo milníkem ve vývoji filmové řeči i vypravěčských postupů, již ve svých pětadvaceti letech. Welles svou režijní prvotinu pojal jako rekonstrukci osudů fiktivního magnáta Kanea, sestavovanou novinářem – využívá k tomu filmové týdeníky, rozmluvy s pamětníky atd. Postupně upřesňovaný obraz titulního hrdiny ztrácí svou původní gloriolu – ukazuje se, že peníze a moc ještě nezaručují štěstí. Občan Kane vzbudil v době svého uvedení skandál, protože tiskový magnát miliardář William Randolph Hearst vztáhl vyprávěný příběh na sebe… Z devíti nominací na Oscara v roce 1941 získal film sice jen jednu (za scénář, na němž spolupracoval sám Welles s Hermanem J. Mankiewiczem), ale od té doby suverénně vítězí v mnoha prestižních anketách nejrespektovanějších světových kritiků.

Ligeia (Ligeia) 2009

Úspěšný spisovatel Jonathan Merrick (Wes Bentley) se zamiloval do krásné a okouzlující dívky Ligeie (Sofya Skya), která čelí ošklivé nemoci a všemi silami se snaží přežít. Jedinou záchranou pro ni jsou ukradené duše. Brzy mladého spisovatele donutí opustit svou přítelkyni Rowenu (Kaitlin Doubleday) a vezme ho s sebou do temného království pod Černým mořem.

Van Diemen’s Land (Van Diemen’s Land) 2009

Macquarie Harbour je brutální australská kolonie pro trestance nacházející se v Tasmánii. Trestanci byli odsouzeni hnít tu tisíce mil od domova. Ploty nebyly potřeba, protože nepřátelská krajina kolem se ukázala být více nepřekonatelnou hranicí než klec. Film je založen na skutečné události a vypráví příběh osmi odvážných uprchlíků, kteří se v roce 1822 snaží uniknout z tohoto pekla do neznámé buše. Skupinku z Irska, Skotska a Anglie spojuje jedno – chuť po svobodě. Buš je však neúprosná. Zoufalí a ztracení jsou nakonec hlady dohnáni k stále děsivějším činům.

Final Fantasy VII: Advent Children (Final Fantasy VII: Advent Children) 2005

Dva roky uplynuly od chvíle, kdy se trosky Midgaru staly svědectvím obětí přineseným za nastolení míru. Svět však bude brzy čelit nové hrozbě. Rychle se šíří záhadná choroba. Staří nepřátelé jsou znovu na nohou. A Cloud, který opustil život hrdiny a chtěl žít v samotě, se jim musí ještě jednou postavit… Velkolepý celovečerní film zpracovaný s absolutním mistrovstvím! Film je pokračováním dějové linie mimořádně úspěšné hry Final Fantasy VII pro PlayStation.

Monsters vs Aliens: Mutant Pumpkins from Outer Space (Monsters vs Aliens: Mutant Pumpkins from Outer Space) 2009

Na Zemi se přijede vyprázdnit létající talíř. Svoji potřebu vykoná přímo do pole s dýněmi, které při haloweenské noci ožívají. Shodou okolností se vše odehrává v Modestu a monstra tak mají další úkol – předejít rozšíření vražedných dýní do okolí a nejlépe je všechny zlikvidovat. Ministerstvo zdravotnictví varuje – cukrovinky škodí nejen zubům.

Rampage (Rampage) 2009

Na první pohled obyčejný třiadvacetiletý kluk Bill (Brendan Fletcher) stále žije u rodičů, pracuje jako automechanik a má kamaráda, se kterým často probírá problémy dnešní společnosti. Zde však podobnost s jeho vrstevníky končí. Jednoho dne totiž vyrazí do města vybaven těžkou výstrojí, samopaly a výbušninami a kdokoli se přiblíží na dostřel, stává se obětí jeho šíleného plánu.

Balibo (Balibo) 2009

Dráma sa odohráva na pozadí invázie Indonézie do Východného Timoru. Jose Ramos-Horta, obyvateľ Timoru a vtedajší minister zahraničných vecí, zláka novinára Rogera Easta, aby napísal príbeh jeho krajiny, aby sa o nej dozvedel aj zvyšok sveta. Roger sa však viac sústredí na piatich novinárov, ktorí mali rovnaké poslanie ako on, no stratili sa.

The Bridge to Nowhere (The Bridge to Nowhere) 2009

The Bridge to Nowhere je príbeh štyroch dvadsiatnikov z chudobnej štvrte Pittsburghu. Uviazli v jednotvárnej a zle platenej práci, každý z nich bojuje so životom v nefunkčnej rodine. Chlapci inšpirovaní predstavou popkultúry a túžbou vypadnúť zo svojej štvrte, si pravidelne privyrábajú menšími ilegálnymi aktivitami, vrátane tipovania, pokrových turnajov a usporadúvaním domácich party. Jedného večera cestou do svojho obľúbeného podniku stretnú dve nové susedky, prostitútky Jasper a Candice pracujúce na vlastnú päsť, ktoré ich inšpirujú k ďalšiemu obchodnému nápadu. Jasper uväznená v bludnom kruhu medzi prostitúciou a koksom súhlasí, že spoja sily s mladíkmi. Vykľuje sa z toho impérium, ktoré ich všetkých spraví boháčmi. Počas filmu každá z postáv bojuje so svojimi vlastnými démonmi, čo má vplyv na ich rozhodnutia až do poslednej chvíle. Hoci sa im životy zrútia vo veľkom štýle, každému sa zrútia inak. Pittsburgh je mesto mostov, kde voda oddeľuje bohatých a chudobných. Z mostu, ktorý zúfalo hľadali a snažili sa ho prekročiť, sa napokon stane Most, ktorý nikam nevedie (The Bridge to Nowhere).

Trouba k pohledání (Bonne Pomme) 2017

Městský údržbář Gerard , který má až po krk toho, jak ho jeho nevěrná žena a rodina využívají, tajně uteče do poklidné vesničky na francouzském venkově, aby zde začal nový život. Místní ho okamžitě přivítají s otevřenou náručí a on si pronajme pokoj ve starém hostinci, který vede výstřední a rozkošná Barbara . Uchvácen její krásou i podivným chováním, Gerard se konečně odhodlá vyjádřit Barbaře své sympatie.