Měsíční archivy: Duben 2016

The Most Beautiful Day (The Most Beautiful Day) 2015

V postapokalyptickom prostredí sa mladý muž počas víchrice dostane do podzemného krytu. Dvere sa však za ním zabuchnú a on v kryte uviazne. Kryt je akousi sieťou tunelov, v ktorej čoskoro započuje strach naháňajúce kvílenie. Vyzbrojený lukom, šípom a baterkou sa vydá po stopách kvílenia, až príde k uzavretým dverám, spoza ktorých škrekot vychádza. Nenachádza odvahu dvere otvoriť, po pár dňoch však v kryte nájde mŕtveho muža a jeho zápisky. S hrôzou zisťuje, že dvere, za ktorými sa nachádza pôvodca onoho kvílenia, sú jediným možným východom z krytu…

The Hive (The Hive) 2015

Adam sa prebudí v chate plnej zvláštnych nápisov na stene, ale trpí stratou pamäti. Postupne si začne spomínať, čo všetko ho priviedlo do situácie, v ktorej sa nachádza. Bol účastníkom letného kempu, v ktorom sa s ďalšími tromi priateľmi staral o viac ako sto detí. Jedného večera, keď už všetky deti spali, si chcel užiť večer so svojou priateľkou, ale vtom sa v blízkosti ich kempu zrútilo lietadlo. Ako zodpovedný vedúci vyrazil na miesto pádu, ale nenašiel nikoho, komu by mohol pomôcť. V lietadle totiž sedel muž, ktorý prenášal brutálny vírus, a tak sa všetci z lietadla nakazili a vyrazili hľadať nové obete. Adam a jeho spolupracovníci teraz musia zachrániť seba aj deti pred smrtiacim vírusom.

The Dead Room (The Dead Room) 2015

Dvojica skúsených vedcov skúmajúcich paranormálne javy prichádza v spoločnosti mladej dievčiny do údajne strašidelného  novozélandského domu, z ktorého musela ujsť na smrť vystrašená rodina vlastníkov. Holly ale nie je len tak obyčajným dievčaťom. Je médiom, ktoré musí potvrdiť výskyt entity, odmietajúcej akúkoľvek spoločnosť. Po prvej noci strávenej v starom farmárskom dome nič nenasvedčuje tomu, že by sa v jeho priestoroch nachádzali temné sily. Neubehne však dlhý čas a ukážu svoju moc i podstatu svojej existencie.

Vražedná terapie (Session 9) 2001

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci…

Katie Fforde: Druhá šance (Katie Fforde: Druhá šance) 2014

Nel po překonání rakoviny zjistí, že ji manžel podvádí. Odjíždí ke svému otci, kde ji čeká další překvapení.Nel Innes překonala rakovinu a je šťastná, že se konečně může vrátit ke své práci v restauraci v New Yorku. Radost z návratu ke starému životu ale netrvá dlouho. Nel zjistí, že ji její muž Marc, se kterým bude již 20 let, podvádí a že s ní pravděpodobně zůstal jen kvůli její vážné nemoci.  Nel se sbalí a odjede ke svému otci Geraldovi, kde ji čeká další překvapení. Otec chce prodat rodinné panství, aby si užil poslední roky života se svou současnou láskou Margret. Kupující je již nalezen, je to majitel konglomerátu Brandovino Jake Carlyle, který vyrábí levná vína do supermarketů. Nel se rozhodne, že vinařství koupí sama. Protože ale není ještě úplně v pořádku, bojí se návratu nemoci. Ironií pak je, že se díky konkurentu Jakeovi po dlouhé době cítí opět atraktivní. Najednou se ale své ženy Nel nechce vzdát ani Marc.  Nabízí Nel, že se restaurace může prodat, aby byly finance na začátek ve vinařství. Překvapivě ale Nel opouští místo svého dětství a vrací se k Marcovi do New Yorku. Má jejich manželství ještě naději na záchranu?

Hercule Poirot: Poslední víkend (Hercule Poirot: Poslední víkend) 2004

Mladá sochařka Henrietta Savernakeová přijímá ve svém ateliéru milence, doktora Johna Christowa. Domlouvají se, že se o víkendu uvidí na venkovském sídle sestřenice Lucy Angkatellové. Tam se také skutečně sejdou spolu s Midge Hardcastleovou, vzdáleným bratrancem Lucy Edwardem a také Johnovou manželkou, tichou a zakřiknutou Gerdou, matkou dvou dětí. Shodou okolností je na večeři pozván i Poirot, který si nedávno v okolí koupil venkovský domek Právě když chce Poirot po večeři odejít domů, nečekaně přijde do domu slavná herečka Veronica Crayová, která si údajně přichází půjčit zápalky. Ihned se ukáže, že se s Johnem dobře zná. Před dvanácti lety byli zasnoubeni, Veronica ale potom odjela kvůli kariéře do Ameriky, zatímco John chtěl dokončit studia medicíny. Na půvabnou ženu ale nikdy nezapomněl.Veronica požádá Johna, aby ji doprovodil k domku, který si pronajala hned vedle Poirota a. John se vrací do až ve tři hodiny ráno. I na druhý den ho Veronica dopisem zve k sobě a hovoří o svatbě. To ovšem John nemá nikterak v úmyslu a nakonec se ostře pohádají. John se v zamyšlení vrací k domu a na chvíli se zastaví u bazénu. A právě tam ho zastihne smrtelná kulka Případu se ujímá inspektor Grange, jenž se ovšem bez Poirotovy pomoci neobejde…

Kamarád do deště (Kamarád do deste) 1988

V příběhu, který by se dal charakterizovat jako Podraz po česku, se mladý číšník Michal dostává do maléru, když je okraden o denní tržbu, kterou měl doručit do banky. Je v podmínce, a tak je mu jasné, že mu nikdo nevěří. Požádá proto o pomoc kamaráda, taxikáře Tomáše, který si půjčí od nebezpečného veksláka Adamce. Zcela náhodou se oběma kamarádům podaří zjistit, že v Michalově přepadení má prsty jeho kolega Kadlec se svým zetěm, garážmistrem Burešem, který šmelí s ukradenými vozy. S pomocí Michalovy dívky Magdy vymyslí podraz, kterým by vytrestali veksláckého šéfa a oba zdánlivě bezúhonné ničemy Kadlece s Burešem, předali i s důkazy do rukou policie. Hlavní role v divácky atraktivním dobrodružném snímku z roku 1988 byly napsány přímo na tělo Lukáši Vaculíkovi a Sagvanu Tofimu, s nimiž Jaroslav Soukup (Discopříběh, Vítr v kapse) navázal spolupráci už v roce 1982, kdy je obsadil do filmu Vítr v kapse. Námět a scénář Kamaráda do deště vznikl už v roce 1985, ale protože Lukáš Vaculík, který v té době nastupoval vojenskou základní službu, měl o roli Tomáše zájem, rozhodl se Jaroslav Soukup, že počká a začne točit hned jak se Vaculík z vojny vrátí. V dalších rolích můžete vidět polskou herečku Beatu Andrasiewiczovou jako Magdu, Karla Augustu jako padoucha Kadlece, Andreje Hryce v roli garážmistra Bureše, Alenu Vránovou jako Vlastičku a další známé herce. Titulní písnička Dávej, ber, kterou složil Ján Baláž a úspěšně ji nazpívali představitelé hlavních rolí Lukáš Vaculík a Sagvan Tofi, se stala v době uvedení filmu diskotékovým hitem.

Im Labyrinth des Schweigens (Le labyrinthe du silence) 2014

Modrý pokoj (La chambre bleue) 2014

„Řekni, Juliene, kdybych se rozvedla, rozvedl by ses taky? „Prosím? Muž a žena se tajně pomilují, přitahují se, touží po sobě, koušou se… Po milování si vymění pár bezvýznamných slov… Alespoň tak tomu věřil muž. Protože dnes je ve vazbě a před soudcem a policisty těžce hledá slova. „Když o životě mluvíme, vypadá najednou úplně jinak, než když ho žijeme…Co se stalo, z jakého zločinu ho viní?

Řetězová zpráva (Chain Letter) 2010

Řetězová zpráva vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří všichni obdrží stejný dopis s varováním, že pokud ho nepošlou dál, zemřou. Zpočátku většina z nich varování ignoruje, dokud dva z nich – Johnny (Cohen) a Dante (Segan), kteří dopis nepřeposlali, zemřou hroznou smrtí. Inteligentní Jessie Campbell (Reed) začne mít podezření, že mezi jejich smrtí a řetězovým dopisem existuje spojitost, a záhy se rozpoutá souboj s časem, při kterém jsou studenti nuceni zjistit, jakým způsobem je vrah sleduje. Obracejí se s prosbou o pomoc na rodiče a policii, ale Jessiině teorii nikdo nevěří až do chvíle, než detektiv Jim Crenshaw (David) zjistí, že je sám štvancem zcela nového hororového zabijáka. Dokáží jeho běsnění zastavit, nebo je jedinou možností přežití přeposlání zlověstného dopisu?