Měsíční archivy: Duben 2014

Yonguija (The Suspect) 2013

Najlepší agent Severnej Kórey Ji Dong-cheol (Yu Gong) pracuje ako šofér predsedu Parka, najmocnejšieho muža mohutnej korporácie. V jeden deň sa Park stáva obeťou brutálnej nájomnej vraždy, no ešte pred posledným výdychom stihne odovzdať Dong-cheolovi svoje okuliare. Ten je vzápätí obvinený z vraždy a zrady, a preto musí utiecť. Keďže však vlastní záhadné tajomstvo ukryté v predsedových okuliaroch, je rozhodnutý viesť vojnu proti tým, ktorí mu idú po krku a ktorí chcú získať aj to, čo je ukryté vo vnútri okuliarov.

Joe (Joe) 2013

Bývalý trestanec Joe Ransom není zrovna ideální vzor pro děti. To si ale nemyslí patnáctiletý Gary Jones, který vyrůstá v rodině bez domova, jejíž hlavou je věčně opilý otec. Joe v Garym vidí své mládí a vezme ho pod svá křídla. Společně se snaží najít cestu k vykoupení a naději na lepší život v nevlídném malém městě na jihu USA.

Domov neznámý (Home Again) 2012

Marva, Dunston a Everton vyrostli v Kanadě, Spojených státech a Anglii. Záhy poté, co jsou deportování domů, zjistí, že skutečný život na Jamajce je úplně jiný než ten, který znají z dovolených či z rozmazaných vzpomínek z dětství. Každý den je bojem o přežití, nejistá je nejen podpora rodiny, ale i přátelství nebo střecha nad hlavou. Na každém kroku je v zemi, kde je nejvyšší počet vražd v přepočtu na jednoho obyvatele, provází nebezpečí. A ještě ke všemu Jamajčané věří, že přistěhovalci mohou za většinu spáchaných zločinů. Film Domov neznámý sleduje tři muže, kteří se vydali na cestu plnou obrovských překážek, na níž však najdou to nejdůležitější… naději.

Řidič (The Driver) 1978

Řidič je vyhledávaný specialista na nelegální práce: řídí auta, která odvážejí lupiče z místa zločinu. Jeho výjimečný talent mu zatím dopomohl k tomu, aby nebyl chycen a zatčen. Po jedné z dalších honiček s policií se však jednomu z detektivů podaří jej konečně zadržet. Řidič dostává na výběr – buď půjde do vězení, nebo bude osvobozen za předpokladu, že pomůže usvědčit ostatní lupiče…

Lebkouni (Alien Nation) 1988

Parťáka mu zabili před očima – a to se neodpouští. Detektiv Sykes chce dostat vrahy za každou cenu. Ti však patří k mimozemšťanům, kteří na Zemi získali před několika lety azyl. A dodnes jsou pro většinu lidí velkou neznámou… Seržant Matthew Sykes projíždí se svým parťákem Dougem losangeleskou čtvrť Lebkounů. Jsou to právě tři roky, co přistáli v roce 1991 v Los Angeles. Nejprve byli drženi v karanténě, ale nyní tu žijí spolu s původními obyvateli. Jejich loď přepravovala trestance. Lebkouni jsou geneticky upraveni tak, aby se snadno přizpůsobili jakémukoli prostředí. Mají dvě srdce a chtějí-li se opít, stačí jim kyselé mléko. Matt je nemá rád a nijak se tím netají. Právě když to s Dougem znovu probírá, dojde v blízkém obchodě k přepadení. Policisté vidí dva Lebkouny v dlouhých černých pláštích, kterak zastřelili majitele obchodu Cecila Portera. Matt jednoho lupiče zastřelí, dalšího pronásleduje. Doug je ale v přestřelce zabit. Matthew si za nového partnera překvapivě vybírá Lebkouna, prvního, který se stal detektivem. I když se jmenuje Samuel Francisco, začne mu říkat George. Tento Lebkoun je velice ukázněný a vždy slušný. S postupem vyšetřování se proto Mattův negativní postoj k „návštěvníkům“ začne pomalu měnit…

Bláznivé dědictví (Surf Ninjas) 1993

Dva serfaři – bratři africko-amerického původu zjistí, že jsou vlastně dlouhodobě ztracení princové z Čínských přímořských ostrovů. S pomocí nových sil a bojových umění, které dokonale ovládají, se jim podaří zvrhnout diktátora jejich rodného ostrova – despotického šílence.

The Blaster (The Blaster) 2014

Johnnymu unesli holku…a to neměli dělat! Prsty v tom má jeho bývalý parťák Verner, který hodlá svého soka vyhodit do povětří. Netuší však, že když si Johnny sežene parťáka a spoustu munice, vypukne peklo na zemi!

Bílý tesák (White Fang) 1991

Nesmrtelný příběh z pera Jacka Londona o přátelství chlapce a vlka znovu ožívá uprostřed nespoutané aljašské divočiny, nad jejíž krásou se tají dech. Ethan Hawke v něm hraje mladíka, který se snaží najít zlato v nebezpečném údolí Yukonu a splnit tak poslední přání umírajícího otce. Na své obtížné a dobrodružné cestě se setkává s přítelem, který navždy změní jeho život. Je jím Bílý Tesák, napůl vlk, napůl pes.

Dobytí severního pólu (Dobytí severního pólu) 1991

V pražské restauraci „Pod Vyšehradem”, kam Cimrman rád chodíval na rybí speciality, přisedl k němu jednoho večera majitel hostince a zeptal se ho, zda by pro příští ples ledařů branického pivovaru nesestavil živý obraz „Češi na severním pólu”. Cimrman nabídku přijal a rozhodl se, že prostuduje polární tematiku přímo na místě. Nejcennějším přínosem jeho cesty do Arktidy byl jeho objev sněžného člověka (játyho). Cimrman se s ním osobně setkal, a jelikož k tomu došlo právě v době říje, mohl zblízka pozorovat jeho pohlavní život. Po návratu do vlasti, jsa silně nachlazen, nadiktoval svému sousedu Padevětovi hru „Přetržené dítě”, která byla takřka nehratelná v podobě, jak ji rekonstruoval dr. Brukner, která je však naprosto hratelná po revizi textu, kterou později provedl prof. Vondruška. Když se Cimrman uzdravil, ale jeho pravá ruka díky omrzlinám nebyla s to udržet pero, napsal levou rukou hru „kompaktní a čirou jeko střechýl” (Šalda) Dobytí severního pólu Čechem Karlem Němcem. Z ní se svět – bohužel pozdě – dovídá, že čtveřice pražských otužilců stanula na nejsevernějším bodu naší planety o celý den dříve než Američan R. E. Peary.

Pozdrav z cesty do pekla (Highway to Hell) 1991

Charlie Sykes (Chad Lowe) je normální kluk, co miluje svou přítelkyni Rachel (Kristy Swanson). Jenže její rodiče jsou proti a tak se rozhodnou utéct a v Las Vegas se tajně vzít. Cestou ze strachu z pronásledování odbočí na vedlejší cestu a tím začne celý kolotoč malérů. Cesta totiž vede Nikam a když Charlie při řízení usne a havaruje, policajt-démon unese Rachel do pekla. Na blízké benzínce se od starého pumpaře Sama dozví, že pokud ji chce ještě někdy vidět, bude muset za ní a dostat ji pryč do 24 hodin, jinak se stane totéž, co Samově přítelkyni před čtyřiceti lety. Už navždy zůstane v pekle…