Měsíční archivy: Říjen 2014

Když strach přichází (Quand vient la peur…) 2010

Vybírá si brunety, a tak se ženy nechávají obarvit na blond…
Brunetky si vybírá vrah ve francouzském městečku Poitou-Charentes. Poklidné, ospalé město zachvacuje panika, většina žen si nechává obarvit vlasy na blond, protože věří, že je to před vrahem ochrání. Lidé mluví o sériovém vrahovi, ale policie tuto teorii odmítá. Ale vraždy pokračují a vyšetřování se ujímá mladá policistka Anne, která se odmítá nechat zastrašit.

Ženy na pokraji nervového zhroucení (Women on the Verge of a Nervous Breakdown) 1988

Ztřeštěná a zároveň spletitá komedie se odehrává v jednom velkoměstském bytě v Madridu. Titulní hrdinku Pepu (Carmen Maura) opustí dlouholetý milenec Ivan (Fernando Guillén) právě ve chvíli, kdy zjistí, že je těhotná. Žena ho zoufale shání, aby si ho touto novinkou ještě zkusila udržet. Postupně se však setkává s dalšími postavami a ještě se zamotá do teroristické akce. A přitom má jediný cíl – nalézt Ivana.

Studený jak kámen (Stone Cold) 1991

Ve státě Mississippi řádí motocyklový gang zvaný Bratrstvo. Jeho vůdce Chains (Lance Henriksen) obchoduje s drogami a nemilosrdně likviduje duchovní a soudce, kteří mu stojí v cestě. Do gangu se včlení tajný policista John Stone (Brian Bosworth), který jej má postavit mimo zákon. Získá si důvěru šéfa gangu, ale později je jeho identita prozrazena a Johnovi jde o život.

Porky (Porky’s) 1982

Porkys je zapadnutý bar v malom mestečku na Floride. Pre partiu miestnych stredoškolákov je však vysneným miestom plným zábavy, piva a sexu. Keď sa tam ale konečne dostanú, všetko dopadne trochu inak. Teenagerská komédia nabitá bláznivými gagmi, ktorá vám pripomenie ako chutí mladosť!

Porky II: Den poté (Porky’s II: The Next Day) 1983

Píše se rok 1954 a na školní půdě vyhlášené Angel Beach High School se chystá divadelní přehlídka věnovaná Williamu Shakespearovi. Ani tento bohulibý záměr se však neobejde bez komplikací. Skupinka starých panen v čele s místním reverendem Bubbou Flavelem se totiž ze všech sil snaží přehlídku zrušit, protože podle nich je v jednotlivých představeních urážena počestná morálka. Trnem v oku jim je zejména mladý indián v roli Romea. Kdo to jakživ viděl, takovou opovážlivost! Problémy se hromadí, avšak studenti je postupně všechny překonávají _ ovšem způsobem sobě vlastním, což se neobejde bez řádného povyku… A když k tomu ještě připočtete vyhazov z nechvalně známého nočního klubu Everglades, který patří Porkymu Wallaceovi, sbírání zkušeností se ženami či alkoholem nebo oťukávání zhýralých politiků, zjistíte, jak byl studentský život v době Eisenhowerovy éry pestrý a bohatý…

Porkyho odveta (Porky’s 3: Revenge) 1985

Kamarádi letos končí, ale momentálně věnují pozornost novému pornofilmu. Přistihne je slečna Balbrickerová – a je zle. Přestože si chce ředitel Carter ještě film prohlédnout – chlapci tvrdí, že jde o umělecké dílo –, protivná učitelka trvá na vyloučení nemravů, kteří ho přinesli do školy. Klukům se nevede ani při basketu, a tak jim roztleskávačky musí slíbit večírek se sexuálními hrátkami. Když naskáčou do bazénu, vezmou jim dívky oblečení, takže pak na party pobíhají nazí. Vše ale překazí nečekaný příchod rodičů jedné z roztleskávaček. Zklamaní kluci se rozhodují jet k Porkymu. Zjistí, že podnik na řece neobnovil, ale provozuje nelegální hernu na zábavní lodi. Cestou se Řízek seznámí s dívkou s krásnou postavou a ošklivou tváří. Nalepí se na něho jako žvýkačka. Nakonec kamarádi zjistí, že je to Porkyho dcera, a chtějí ji využít ke svým plánům. Dostanou se na loď, ale místní pochopové je chytí. Porky pak od nich žádá, aby prohráli státní finále v basketbalu, na kterém hodlá pěkně vydělat…

Císař a tambor (Císar a tambor) 1998

Pohádka vznikla na motivy pověsti o císaři Josefu II. Stejně jako on i filmový císař Maxmilián často mizí v přestrojení ze zámku, aby poznal život svých poddaných. Na jednom ze svých „výletů“ potká císařského tambora vracejícího se z vojny. Spolu s ním prožívá četná dobrodružství. Setkají se nejen s loupežníky, ale i s lidskou hloupostí a proradností, která je málem přivede až na popraviště. Ani v tomto pohádkovém příběhu samozřejmě vedle napětí, přátelství a humoru nechybí láska, která i ty nejchmurnější vyhlídky nakonec promění v dobro.

Sugarlandský expres (Sugarland Express) 1974

Sugarlandský expres, první celovečerní film legendárního režiséra Stevena Spielberga, byl natočen na motivy skutečného příběhu. Lou Jean Poplinová pomohla svému manželovi s útěkem z vězení, aby se připojil k jejímu boji za udržení si malého synka, jehož musí uchránit před adopcí. Nyní je čeká úprk napříč Amerikou se spoustou policistů v patách… V komplikované roli Lou Jean Poplinové září držitelka Oscara Goldie Hawnová.

Za hranicí strachu (Borderland) 2007

Tři studenti z Texasu se chystají na výlet do Mexika. Cestují po zapadlých provinciích a poslední věc, kterou by mohli čekat, je smrt. Bohužel narazí na vyznavače starobylého krvavého kultu zla, kteří neustále dávají svému bohu lidské oběti. Film je natočen podle skutečné události.

Navždy (Always) 1989

Hlavní postavou je vynikající hasič a pilot Pete Sandich, který je ve svém oboru legendou, miluje sympatickou Dorindu Durstonovou a a všichni, včetně jeho přítele Ala ho považují za lehkomyslného blázna, protože při hašení požárů příliš riskuje. S Dorinsou se Pete neustále přou o její touze létat a také o jeho nechuti usadit se a žít poklidným rodinným životem cvičného pilota. Protože však Dorindu miluje, souhlasí nakonec, že zanechá riskantní práce. Čeká ho ještě poslední akce, hašení velkého lesního požáru. Když se Al dostane se svým strojem do nesnází, Pete ho zachrání, bohužel za cenu vlastního života. Petovi se zjeví anděl v podobě bíle oděné ženy jménem Hap, která Peta posílá zpět na Zemi, aby pomohl mladému pilotovi Tedu Bakerovi a také zbavil smutku svou lásku Dorindu, což se zdá zpočátku velmi obtížné, protože ho nikdo nevidí a dokonce ani neslyší. Během bouřky, kdy Pete doprovází Teda na jinak běžném letu, je mladý pilot nucen přistát a setká se s tulákem, který jediný je schopen Petea slyšet a tak spolu mohou oba piloti jeho prostřednictvím komunikovat. Pete začne Teda učit tajům svého leteckého umění a s nevolí sleduje jak se mladý pilot dvoří jeho lásce Dorindě. Žena ho zpočátku odmítá protože nemůže zapomenout na Peta, ale jak mladý pilot od svého učitelé získává stále více jeho vlastností, pomalu si získává její náklonnost. Když pak zachrání řidiče školního autobusu, získá si její sympatie. Opět se objevuje Hap, aby Peta upozornila, že jeho život již vypršel a žárlit na lásku Teda a Dorindy není namístě. Přesto mu dává poslední příležitost rozloučit se s ženou svého srdce. Jenže právě v tom okamžiku vypukne velký lesní požár a do vzduchu vzlétá nejen Ted, ale také Dorinda, která se přes své schopnosti ocitne ve smrtelně nebezpečné situaci, velmi podobné té, která se stala osudná Peteovi.