Měsíční archivy: Květen 2017

Návrat domů (Sticky Notes) 2016

Snímek zkoumá příběh Atheny , živořící tanečnice, která se snaží prosadit v Los Angeles. Athenin otec Jack naruší její osamělý a izolovaný život, když ji požádá, aby se vrátila zpátky domů na Floridu a starala se o něho… Šokující zpráva – má rakovinu. Pečovat o Jacka je však pro Athenu stále náročnější. Dokonce natolik, že když je povolána zpátky do LA, kde na ni čeká největší taneční příležitost, kterou za svůj pětadvacetiletý život dostala, rozhodne se ji popadnout za pačesy. Následuje srdcervoucí cesta dospívání prošpikovaná četnými humornými a odlehčujícími okamžiky, jež upřímně vykresluje vztah mezi otcem a dcerou, který se i navzdory všem uštědřeným ranám vždycky dokáže znovu zacelit.

Bunny a býk (Bunny and the Bull) 2009

Černohumorná roadmovie od tvůrců kultovního britského seriálu Mighty Boosh. Stephen ve svém bytě, ze kterého nikdy nevychází, vzpomíná na cestu přes celou Evropu, kterou podnikl před lety se svým kamarádem Bunnym. Stephen vzpomíná a jeho byt se proměňuje v kulisy cesty, na kterou by nejradši zapomněl. Krajinou vzniklou z fotek a suvenýrů se znovu vydá z industriálního polského Slezska až do španělské Andalusie za osudovým býkem. Po cestě potkává spolu s Bunnym podivného průvodce po Polském národním obuvnickém muzeu, Eloisu, která osudově vstoupí do jejich milostných životů, vycpaného medvěda, milovníka psů bez domova či bývalého toreadora Javiera.

Bionicle: Maska světla (Bionicle: Mask of Light) 2003

Vydejte se za vzrušujícím dobrodružstvím, které okouzlilo miliony fanoušků. Odhalte nejnovější kapitolu tohoto legendárního příběhu, který byl natočen špičkovou počítačovou animací. Dobrodružství plné akce vypráví o tom, jak se čestný a oddaný gardový kapitán Jaller a jeho nejlepší přítel – impulzivní dobrodruh a kronikář Takua – vydali na cestu, aby našli sedmého Toa. Tajemný strážce totiž může ochránit jejich domovský ostrov. Vedeni MASKOU SVĚTLA spojí všichni hrdinové Toa své síly a odvahu, aby překonali mocného Pána stínu Makutu a jeho strašné pomocníky Rahkshi. Pokud se jim nepodaří zvítězit, bude ostrov Mata Nui odsouzen k věčné temnotě. Nenechte si ujít premiéru fantastické legendy ve filmové podobě! Budou odhalena mocná tajemství a objeví se nový hrdina!

Bionicle 2: Legenda Metru Nui (Bionicle 2: Legends of Metru-Nui) 2004

Prožijte napínavé dobrodružství ve filmu BIONICLE 2: LEGENDA METRU NUI. Díky zcela novému celovečernímu filmu natočeném špičkovou počítačovou animací se vrátíme do legendárního světa BIONICLE. Tajemné síly temnoty ohrožují slavné město Metru Nui. Šest bojovníků Toa Metru, kteří mají odpovědnost za bezpečí ostrovního sídla, vládne novými silami. Podaří se jim ochránit město před nepřáteli, kteří získali nové spojence? Podaří se jim zvítězit nad krutými Vahky a mocnými Temnými lovci? Zažijte akce a dobrodružství s Vakamou a jeho odvážnými společníky, kteří se vydávají dokázat, že jsou hrdiny hodnými svých vlastních legend.

Die Hebamme (Die Hebamme) 2014

Aby sedemnásťročná Gesa splnila želanie svojej umierajúcej matke, presťahuje sa do mesta Marburg, kde sa učia pôrodné asistentky v miestnom pôrodnom dome. S hrôzou však zisťuje, že lekári tu pod vedením dominantného Dr. Kiliana nútia matky, aby ich novorodeniatka slúžili ako objekt výskumu. Príchod Gesy do mesta je navyše zatienený tragédiou – v meste sa šíri vlna vrážd. Gesu premohol strach a nikomu nedôveruje, s výnimkou Dr. Clemensa Heusera, ktorý pôsobí ako vedúci anatomického ústavu. Gesa nedôveruje ani všeobecne uznávanej pôrodnej asistentke Elgin. Tá je k mladej dievčine veľmi chladná, čo Gesa vôbec nechápe, keďže bola najlepšou priateľkou jej matky. Medzitým sa z Gesy a Clemensa stanú milenci. Spoločnosť však opovrhuje ich vzťahom. Po tom, čo je zavraždená vedúca pôrodná asistentka, zločinec Konrad je odsúdený na smrť, ale tesne pred popravou zmizne. Mesto zachváti panika. Muž sa pokúša uškrtiť Elgin. Gesa prichádza práve včas a zločinca zrazí na zem mocným úderom. Pod jeho maskou spoznáva známu tvár…

Svatba na bitevním poli (Svatba na bitevním poli) 2007

Úsměvná komedie o chlapech s hlavou v oblacích, hříšných touhách lásky a jedné svatbě, která skončila málem jako bitva u Waterloo. V malém moravském městečku Zvěstov žijí všichni chlapi starými historickými bitvami. Představují francouzskou armádu v čele se svým starostou Touchynem (Bolek Polívka), který má už léta monopol na roli Napoleona. Tentokrát se připravují na velkou akci – odhalení napoleonské kašny v sousedním městě Podolí za přítomnosti televize a novinářů. Podolský starosta má však pro Touchyna špatnou zprávu – tentokrát angažoval na roli Napoleona skutečného zahraničního herce, který je mu i více podobný. Touchyn se urazí a rozhodne se slavnost ignorovat. Přesvědčí o tom i zvěstovské, kterým ovšem přijde líto, že nacvičovali nadarmo… V té době se vrací do města po více než dvou letech Tomáš, syn místního kronikáře. Tomáš byl vždycky sukničkář, kterého zbožňovaly všechny místní dívky, ale tentokrát přišel tátovi říct, že se skutečně zamiloval a chce se ženit. Půvabné Francouzce Claire slíbil tajnou romantickou svatbu v místním kostelíku… Jenže táta vyzradí Tomášovo tajemství v hospodě a starosta Touchyn dostane geniální nápad – jde přece o velkou mezinárodní událost, takže žádný utajený sňatek! Vesnice vystrojí milencům velkolepou svatbu za účasti francouzského vojska a samotného Napoleona!.. A tak se začnou dít věci…

Světluškou na 90 dní (Smart Cookies) 2012

Úspěšnou realitní agentku Julie dělí jen kousek od jmenování Realitní agentkou roku. Je to tvrdá obchodnice, neztrácí čas ničím, ani vztahy ne. Její šéfka ji z ničeho nic pověří společensky prospěšnou prací – má vést skupinu dívčích skautek, které jako každý rok budou soutěžit v prodeji koláčků a jsou na tom bledě. Julie se nejdřív cítí směšně, když se však s děvčaty seznámí blíž, zjistí, že opravdu její pomoc potřebují. Pustí z hlavy realiťačku roku a naučí je všem fintám úspěšného prodeje.

Návrat lvů (Return of the Lion) 2017

Do národního parku Akagera se mají vrátit lvi, pro které však není adaptace snadná. Musejí začít bez ničeho ve zcela novém teritoriu.

Jeřábi táhnou (Letyat zhuravli) 1957

Sovětský umělecký film, čerpající námětově z let Velké vlastenecké války. Na osobní tragédii mladé moskevské dívky ukazuje, jak krutě zasáhla válka do života sovětských lidí. Veronika a Boris, dva mladí krásní lidé, se měli rádi první vroucí láskou. Válka je rozloučila uprostřed štěstí a Boris beze stopy zmizel na frontě. Veronika na něj stále myslila, ale ve chvíli nervového rozrušení při nepřátelském náletu podlehla milostnému naléhání Borjova bratrance Marka a později se za něj provdala. Brzy však pochopila, jakým obrovským omylem bylo toto manželství s bezcharakterním člověkem. Vědoma si svého velkého provinění na Borisovi, nemohla věřit zprávě o jeho smrti. Až do konce války doufala, že se s ním opět setká. Teprve návrat Borisova přítele Štěpana, který byl svědkem jeho smrti, znamená konec všem nadějím. Veronika však ví, že její milý nezemřel nadarmo. Zemřel ve jménu budování nového života. Film Michaila Kalatozova Jeřábi táhnou vyvolal v sovětské filmové kritice prudkou polemiku. Většina kritiků i tvůrčích pracovníků se za film vášnivě a často bezvýhradně stavěla, avšak ozvali se i odpůrci, vytýkající filmu ( a zejména jeho scénáři) závažné nedostatky, především ideového rázu. Již sama prudkost polemiky svědčí o zcela mimořádně závažnosti tohoto díla. Je jisté, že i se souhlasem s některými námitkami jsou Jeřábi nejsilnějším filmem sovětské kinematografie (a neváhám říci světové kinematografie) celého desetiletí. Jsou silné především svou hlubokou lidskou náplní. Ukazují skutečné lidi z masa, krve a nervů, ne pouhá schémata hrdinů. Jsou vášnivou obžalobou války a daleko slyšitelným výkřikem po věčném míru. Jeřábi slavně zvítězili na letošním mezinárodním filmovém festivalu v Cannes a stejně slavně zvítězili všude na světě, kde byl film uveden. A právě ve spojení s jejich mírovou náplní je toto vítězství nejvýznamnější.

Domácí mazlíček (Puppy Love) 2012

Megan Nolanová je slobodná matka, ktorá sa spolu so svojou dcérou Caitlin presťahuje do nového mesta. Keďže ju trápi, že Caitlin sa cíti sama a opustená, a vidí, že útechu nachádza v susedovom psovi, rozhodne sa, že sa s ňou vyberie do útulku a zoženú si nového člena rodiny. Svoju ústretovú myšlienku však oľutuje potom, čo si Caitlin vyberie toho najväčšieho psa z celého útulku menom Jake. Ako sa dalo čakať, Jake v krátkom čase od základov rozvráti životy matky aj dcéry. Situácia sa ďalej skomplikuje, keď sa na scéne objaví sympatický športovec Ben , ktorý tvrdí, že Jake patrí jemu. Megan by sa Jakea rada vzdala a vrátila ho Benovi, ale Caitlin jej účinne vzdoruje. Keď aj Ben uvidí, ako má Caitlin Jakea rada, je zrejmé, že tento domáci miláčik si nezaslúži nič menej než spoločnú starostlivosť.