Měsíční archivy: Leden 2017

Detour (Detour) 2016

Beyond the Gates (Beyond the Gates) 2016

Al final del túnel (At the End of the Tunnel) 2016

Volání netvora: Příběh života (A Monster Calls) 2016

Třináctiletému Conorovi se do snů vkrádají noční můry. A jakpak by taky ne – jeho maminka je vážně nemocná, táta žije kdesi za mořem v Americe, babička ho pořád jen peskuje a spolužáci jsou tak trochu tyrani. Pak se rozhádá se svou nejlepší kamarádkou a zůstane na všechno sám. Tedy, skoro sám. V noci, vždycky chvíli po půlnoci, ho totiž navštěvuje netvor – obrovitánský chodící a mluvící starý strom, který roste na kopci za domem. Postupně Conorovi vypráví tři starobylé příběhy a učí jej, že věci často nejsou takové, jakými se zdají být.

Go North (Go North) 2017

A hle: Snění o propojeném světě (Lo and Behold, Reveries of the Connected World) 2016

Kronika virtuálního světa, proslulého německého dokumentaristy, nabízí mnohostranný pohled na spletitou krajinu internetu od jeho zrodu až po současnost. V sérii setkání s lidmi z různých koutů planety odhaluje, jak virtuální svět proniká a mění všechny aspekty fungování současné lidské kultury a společnosti.

I Am Bolt (I Am Bolt) 2016

Z běžecké trati známe Boltův soustředěný výraz, široký úsměv i typické vítězné gesto. Film I Am Bolt jde dál. Odhaluje, kdo je ve skutečnosti muž, který má na kontě devět zlatých olympijských medailí z Pekingu, Londýna a Ria de Janeira, držitel světových rekordů v několika běžeckých disciplínách a mimo jiné také miláček fanoušků ostravského závodu Zlatá tretra. Běžecká legenda poskytla filmařům během natáčení neomezený přístup do svého života a těm se podařilo vykreslit Usaina Bolta jako syna, přítele i týmového hráče. Uvidíme, jak se vyrovnává s nezdary a jak zdolává sportovní výzvy, ale i to, jak odpočívá a čerpá síly mezi nejbližší rodinou a přáteli. Díky řadě záběrů, které natáčel sám slavný sprinter během perných tréninků i mezinárodních závodů, film skládá kompletní obrázek fenoménu jménem Bolt.

Christine (Christine) 2016

V historii americké televize patří příběh Christine Chubbuck , televizní reportérky z Floridy, k těm nejvíce tragickým. Pod neustálým tlakem ze strany nespokojeného šéfa, který měl na jejich pořad zásadně rozdílný názor a chtěl z novin udělat ukázku brutality a násilí, se zhroutila. Potřebovala pomoc psychologa, té se však vyhýbala a neustále se propadala hlouběji do svých depresí a uzavřenosti, což samozřejmě mělo následky…

Smrtící včely (Die Bienen – Tödliche Bedrohung) 2008

Na Mallorce útočí nebezpečné včely z Afriky a turistický ráj se mění v peklo. Jeho záchrana leží v rukou mladé lékařky a bývalého entomologa, podle kterého byly včely na ostrov dopraveny úmyslně. Podaří se včas objevit hnízdo s královnou zabijáků? Německý katastrofický film

Okovy moci (Chain of Command) 1994

Hlavním hrdinou napínavého příběhu je agent C.I.A. Merrill Ross, kterému se pod maskou uprchlíka z vlastní země podaří proniknout do organizace plánující převrat v africké zemi Qumir, která je největším dodavatelem nafty na světových trzích. Protože je však svými vlastními nadřízenými v C.I.A. považován za zrádce a zběha, a vůbec neví komu by mohl věřit, musí buď přijít na to, jak by mohl celou situaci zvládnout sám, nebo jak zjistit, komu může důvěřovat. Ve hře přitom není jen jeho život, ale také životy amerických rukojmích, které drží pučisté.