Film Leonardo da Vinci, všestranný umělec (Léonard de Vinci, l’homme universel) 2019 online ke shlédnutí

Film Leonardo da Vinci, všestranný umělec (Léonard de Vinci, l'homme universel) 2019 online ke shlédnutí

Portrét nejslavnějšího génia renesance… Snímek natočený u příležitosti výročí pětiset let, jež uplynuly od smrti Leonarda Da Vinciho, nabízí průřez životem a dílem tohoto všestranného muže. Ústy těch, kdo se Leonardovým dílem profesně zabývají, vypráví o jeho univerzálním přístupu ke světu, umění a novým myšlenkám. Leonardo Da Vinci tu zanechal nejen svoje obrazy, ale také téměř deset tisíc stránek poznámek a skic, díky nimž si lze udělat představu o jeho každodenním životě a způsobu myšlení. Tvůrci filmu připravili jakési virtuální muzeum, v němž prezentují Leonardovo různorodé dílo, včetně pohledu na stránky vzácných rukopisů, a snaží se rozkrýt jeho širší kontext.

Pokud Vám nefunguje nová zašifrovaná varianta prehrávače, zkuste starou nešifrovanou verzi kliknutím zde. Nešifrovaná varianta nebude fungovat v Google Chrome.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>